Vuoden 2024 merkittävimmät lemmikkitrendit

Vuoden 2024 merkittävimmät lemmikkitrendit - Muotitassu

Muotitassun tiimi kokosi mielestään merkittävimmät trendit koiranomistajille vuodeksi 2024. Osa trendeistä on kehittynyt kansainvälisesti jo usean vuoden ajan, mutta jatkaa silti vahvaa nousuaan.


Tunneside lemmikkeihin vahvistuu yhä enemmän ja koirat nähdään elmänkumppanina, jonka kokonaisvaltaiseen ja vastuulliseen elämänlaatuun ollaan valmiita sijoittamaan yhä enemmän. Mutta mennäänpä sitten niihin valitsemiimme trendeihin. Kokonaisvaltaista tutkimusta siitä, mikä juuri nyt on suosituin trendi globaalisti emme löytäneet, mutta käymme läpi ja seuraamme laajasti trendejä ympäri maailmaa jatkuvasti, jotta voimme tarjota myös asiakkaillemme parhaita vaihtoehtoja verkkokaupassamme.

Lemmikit ja teknologia

Yksi merkittävimmistä trendeistä on ollut lemmikkiteknologian voimakas kasvu. Älykkäät laitteet, kuten GPS-seurantalaitteet metsästys- ja palveluskoirilla, automaattiset syöttölaitteet ja interaktiiviset lelut, ovat tulleet yhä suositummiksi.


Innovaatioiden ja keksintöjen ansiosta lemmikkien omistajat ovat nyt enemmän yhteydessä lemmikkiinsä, vaikka he eivät olisi kotona, esim. työpäivän aikana. Nämä laitteet eivät ainoastaan tarjoa käyttömukavuutta, vaan myös varmistavat lemmikkien turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Tällaisia ovat mm. turvakamerat ja ääneen perustuvat yhteydet, jossa voidaan tarkkailla, että kaikki on kunnossa.

Luonnolliset ja luonnonmukaiset sekä terveelliset ruoat

Muutos kohti luonnollisia ja luomutuotteita lemmikkieläinten ruokinnassa on kasvanut merkittävästi. Lemmikkieläinten omistajat ovat yhä tietoisempia lemmikkiensä terveydestä ja korkealaatuisten, säilöntäaineettomien ruokien kysyntä on kasvanut. Tämä suuntaus ulottuu myös herkkuihin ja lisäravinteisiin keskittyen terveellisiin ainesosiin, jotka tukevat lemmikkieläinten yleistä terveyttä.


Viime aikoina on uutisoitu mm. ruokakustannusten noususta mutta samaan aikaan eläinlääkärien kulut ovat olleet vähintään yhtä usein esillä mediassa. Terveellinen ruokavalio on lemmikillä tärkeässä roolissa, jotta saamme pitää lemmikit terveenä eikä kalliita, turhia eläinlääkärikäyntejä synny. Mm. luonnollisesta ruokinta kasvaa ja siitä löytyy paljon kattavaa tietoa Internetistä, kuten tämä artikkeli:

Vastuullisuus ja ympäristöystävälliset lemmikkituotteet

Kestävyydestä on tullut muotisana kaikilla toimialoilla, eikä lemmikkien hoito ole poikkeus. Lemmikkien omistajien yleinen kiinnostus sekä kestävään, terveelliseen että vastuulliseen tuotantoprosessiin on kasvanut globaalisti voimakkaasti. Ympäristöystävälliset lemmikkituotteet biohajoavista jätepusseista (kakkapussit) kierrätysmateriaaleista valmistettuihin leluihin ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä muutos heijastaa kasvavaa ympäristötietoisuutta ja halua varmistaa lemmikkiemme hiilitassunjäljet mahdollisimman pienet. Muotitassu toimii ja valitsee myös päämiehet erittäin vastuullisesti. Hyvitämme kaikessa oman hiilijalanjälkemme ja edellytämme vastaavaa toimintaa tuotepäämiehiltämme.

Lemmikkien vakuuttaminen

Eläinlääkintäkustannusten noustessa yhä useammat lemmikkieläinten omistajat ovat aloittaneet lemmikkien vakuuttamisen kasvavaan tahtiin. Viime aikojen uutisoinnissa on kerrottu jopa tuhansien eurojen yllättävistä eläinlääkärikuluista. Tämä trendi korostaa kasvavaa ymmärrystä odottamattomiin terveysongelmiin ja varautumisen tärkeydestä, monelle kulu on niin suuri, että niitä varten joudutaan jopa ottamaan lainaa.


Lemmikkieläinvakuutuksista on tullut kattavampi, ja se kattaa erilaisia hoitoja ja toimenpiteitä, joten se on olennainen osa turvallisuuden tunnetta ja lemmikkien hoitoa omistajille. Voimme vain kuvitella, mitä tuskaa omistaja tuntee, jos lemmikkiä ei ole varaa viedä kriittiseen toimenpiteeseen tai se joudutaan jopa lopettamaan kulujen takia.

Lemmikkien mielenterveys

Lemmikkien mielenterveyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Koska lemmikit voivat myös kärsiä ahdistuksesta ja stressistä, niiden henkistä hyvinvointia parantavien tuotteiden ja palveluiden määrä on lisääntynyt.


Lemmikkieläinten emotionaalisiin tarpeisiin vastaamisesta on tullut yhtä tärkeää kuin heidän fyysisen terveydenkin. Aiheesta on kirjoitettu paljon ja sitä ymmärretään yhä enemmän. Pandemia-aika lisäsi lemmikkien määrää mutta pandemia lisäsi tutkitusti myös mielenterveyden haasteita yhteiskunnassamme. Mm. koirat vaistoavat omistajan mielentiloja hyvin herkästi ja saattavat myös itse reagoida omistajien mielentilaan. Helsingin Sanomat on kirjoittanut aiheesta hyvän ja laajan artikkelin (maksumuurin takana), aiheesta löytyy myös paljon tietoa Internetistä hakemalla.

Trendit, muoti, elämykset ja räätälöinti sekä personointi

Lemmikkien persoonan, rodun ja erityispiirteiden huomioiminen on yksi kasvavimmista trendeistä myös vuonna 2024. Persoonalliset lemmikkituotteet aina mittatilaustyönä tehdyistä sängyistä räätälöityihin ravitsemussuunnitelmiin ovat tulleet yhä suosituimmiksi. Tämä trendi korostaa lemmikkieläinten omistajien halua tarjota ainutlaatuisen ja räätälöidyn kokemuksen rakkaille seuralaisilleen.


Lemmikkieläinten koko toimiala on osoittanut merkittävää innovaatiota ja kasvua globaalisti. Nämä trendit heijastavat syvempää ymmärrystä ja arvostusta lemmikkiemme tarpeista korostaen terveyttä, onnellisuutta ja kestävyyttä. Tulevaisuudessa on mielenkiintoista seurata, mitä uusia trendejä tulee esiin lemmikkiemme elämän parantamiseksi. Trendien ja personoinnin seuraaminen näkyy Muotitassun asiakkaiden ostoksissa mm. tyylikkäiden vaatteiden, pantojen, ruokailuvälineiden ja sänkyjen valintoina.

Yhteinen liikkuminen ja kuljetusratkaisut

Oletko jo nähnyt kaupungissa, kylillä tai vaikkapa rannalla koirien kuljetuskärryn, rattaat tai muita innovaatioita?


Mikä sen mukavampaa, kuin pyörä-, kävely tai juoksulenkki koirasi kanssa turvallisilla ja hyvillä välineillä. Trendi on viime vuosina laskeutunut vahvasti myös Suomeen. Hyvissä välineissä on erityisesti otettu huomioon yhteinen turvallisuus ja liikkumisen vapaus. Lemmikki on oltava kiinnitettävissä hyvin ja näkyvyys sekä ilmanvaihto tulee olla erinomaisesti suunniteltu. Mielenkiintoista nähdä, kuinka tyylit ja kuosit tulevat kehittymään.

Jäikö jotain puuttumaan?

Seuraa meitä somessa ja tilaa uutiskirjeemme, innostutaan yhdessä trendeistä ja käydään keskustelua kanavissamme. Esitä myös rohkeasti ehdotukseksi valikoimamme laajentamiseksi!


Muotitassu on vastuullinen, turvallinen ja henkilökohtaisesti palveleva verkkokauppa, joka tarjoaa luksusta lemmikkikoteihin. Haluamme lisätä asiakkaidemme ja lemmikkien hyvinvointia ja arjen sekä juhlan laatua.Vastuullisuus näkyy Muotitassussa tuotevalintoina, toimivana ja turvallisena verkkokauppana, henkilökohtaisena palveluna sekä avoimuutena. Keräämme jatkuvasti palautetta tuotteistamme ja toiminnastamme ja pyrimme kehittämään toimintaamme asiakkaidemme ja lemmikkien parhaaksi.

Sivupalkki

Blog categories

Tämä osio ei tällä hetkellä sisällä sisältöä. Lisää sisältöä tähän osioon sivupalkin avulla.

Recent Post

Tämä osio ei tällä hetkellä sisällä sisältöä. Lisää sisältöä tähän osioon sivupalkin avulla.