Koiran peseminen: Kultaturrin vinkit

Koiran peseminen: Kultaturrin vinkit - Muotitassu

Koiran peseminen: Kultaturrin vinkit 

Kultaturri on Espoolainen koiratrimmaamo, jota pyörittää TikTok:sta suosittu Frans "Kultaturri". Kultaturrin trimmaamossa trimmataan alle 15 kg painavia kotikoiria suurella sydämellä. Frans kuvaa suosittuja trimmausvideoita, joita on katsottu Tiktokissa yli seitsemän miljoonaa kertaa. Koiran peseminen on osa trimmausprosessia, ja tässä artikkelissa käymme läpi Kultaturrin pesuvinkit.
Kultaturri on lisäksi aktiivinen bloggaaja ja hänen blogissaan jaetaan käytännöllisiä vinkkejä koiran turkinhoitoon ja trimmaukseen. 
Kultaturri pitelee koiraansa Lolaa sylissään
Select an Image
Tässä artikkelissa jaamme Frans:in koiran pesuun tarkoitettuja vinkkejä sekä aloitteleville että kokeneemmille pesijöille :)

Älä koskaan pese takkuista turkkia

Kultaturrin blogissa opastetaan että:
"takkuinen turkki voi pahentua pesun aikana, koska pesu voi tiivistää takut."
Jos koirallasi on takkuja, leikkaa ne pois ennen pesua tai käytä harjaa ja takkusuihketta niiden selvittämiseen. Jos tämä tuntuu vaikealta, on aika varata aika trimmaukseen ja tuoda koira pesemättömänä trimmaukseen. Koiran peseminen voi tuntua aluksi vaikealta kunnes koirasi tottuu käsittelyyn.

Koiran peseminen - valmistelu

Koiran peseminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Koiralla on usein paljon enemmän karvaa kuin ihmisillä on hiuksia, ja koska koira liikkuu ulkona ilman kenkiä, se on yleensä todella likainen. Kultaturri neuvoo että:
"varaa siis riittävästi aikaa koiran pesuun. Jos koirasi on vanha tai sillä on nivelvaivoja, tai jos kylpyhuoneen lattia on erityisen liukas, levitä koiran alle kumimatto tai muu liukueste."

Kastele koiran turkki kunnolla pesun aikana

Ennen turkin kastelua varmista, että vesi on haaleaa ja koiralle mukavan tuntuista. Blogissa korostetaan, että:
"turkki kannattaa kastella huolellisesti, jotta shampoo levittyy ja vaahtoutuu kunnolla. Kasteluun kannattaa siis käyttää kunnolla aikaa."
Koiran peseminen kannattaa tehdä ohjeiden mukaisesti
Select an Image

Koiran peseminen: Koirashampoon oikeaoppinen käyttäminen

Koiran peseminen kannattaa tehdä erityisellä koira-shampoolla, koska ihmisille tehdyt shampoot ovat liian voimakkaita koiralle, eikä niiden pH-arvo sovi koiran iholle. Kultaturrin blogissa neuvotaan, että:
"koirashampoopurkin kyljessä on ohje shampoon käyttämiseen. Joitakin tuotteita suositellaan laimennettavaksi vedellä. Laimennetun seoksen voi tehdä esimerkiksi kannuun tai pulloon."
Muotitassusta löydät laadukkaan valikoiman myrkyttömiä ja pH-tasopainotettuja koiran shampoo- , ja turkinhoitotuotteita.

Pitääkö koiran pesussa käyttää hoitoainetta?

Koirille on tarjolla monenlaisia hoitoaineita. Kultaturrin ohjeistaa että:
"hoitoaineet hoitavat turkkia ja ehkäisevät takkujen syntymistä. Se on siis erityisen tärkeää koirille, joilla on takkuuntuva turkki."
Kultaturrissa koiran vartalo pestään ensin, minkä jälkeen siihen levitetään hoitoaine. Lopuksi pestään koiran pää, minkä aikana hoitoaine saa vaikuttaa vartalolla. Pesun jälkeen päähän ja korviin levitetään hoitoaine vielä hetkeksi, minkä jälkeen koko koira huuhdellaan huolella.
Hoitoaineen käyttö on kätevää myös siksi, että sen mukana koira tulee huuhdeltua vielä kerran, joten kaikki shampoo huuhtoutuu varmasti pois. Hoitoaineen käyttö on erityisen suositeltavaa koirille, joilla on takkuuntuva turkki.
Hoitoaineen sijasta turkkiin voidaan suihkuttaa erityistä hoitosuihketta. Hoitosuihkeen etu on siinä että sitä voi käyttää sellaisenaan myös pesujen välissä.

Koiran kuivaaminen pesun jälkeen

Koiran kuivaaminen on tärkeä osa pesuprosessia. Kultaturrin blogissa todetaan, että
"koiran kuivaaminen on tärkeää, jotta sen ihoon ei tule hot spot-ihottumaa."
Koiran voi antaa ensin ravistella itseään hetken ennen pyyhekuivauksen aloittamista. Tämä auttaa poistamaan ylimääräisen veden ja tekee pyyhekuivauksesta tehokkaampaa.
Kun pyyhekuivaus on valmis, voit käyttää koiran kuivaajaa tai fööniä kuivaamaan koiran kokonaan. Muista kuitenkin, että koiran iho on herkkä, joten älä käytä liian kuumaa ilmaa ja pidä kuivaaja riittävän kaukana koiran ihosta.
Koiran peseminen ja kuivaus kannattaa tehdä ohjeiden mukaisesti
Select an Image

Koiran pesemisen jälkeinen hoito

Koiran pesemisen jälkeen on tärkeää huolehtia koiran turkin ja ihon hoidosta. Kultaturri opastaa että
"koiran turkki kannattaa harjata pesun jälkeen, jotta turkki pysyy kauniina ja terveenä."
Harjaus auttaa poistamaan irtokarvat ja stimuloi koiran ihon verenkiertoa, mikä edistää terveen turkin kasvua.

Yhteenveto

Koiran peseminen on tärkeä osa koiran hyvinvoinnin ylläpitoa, ja se voi olla myös hauskaa sekä omistajalle että koiralle, kun sen tekee oikein. Tässä vielä Kultaturrin ohjeet tiivistettynä:
  • Älä pese takkuista turkkia: Takut voivat tiivistyä pesun aikana. Selvitä takut ennen pesua tai varaa aika trimmaukseen.
  • Valmistele pesu huolellisesti: Varaa riittävästi aikaa ja huomioi koiran mukavuus. Käytä liukuestettä, jos tarpeen.
  • Kastele turkki kunnolla: Varmista, että vesi on haaleaa ja kastele turkki huolellisesti ennen shampoon levittämistä.
  • Käytä koirashampoota oikein: Käytä koiralle tarkoitettua shampoota ja noudata pakkauksen ohjeita. Joitakin shampoita tulee laimentaa vedellä.
  • Kuivaa koira huolellisesti: Anna koiran ravistella ylimääräinen vesi pois ja kuivaa se sitten pyyhkeellä. Käytä kuivaajaa tai fööniä, jos tarpeen, mutta varo liian kuumaa ilmaa.
  • Hoito pesun jälkeen: Harjaa koiran turkki pesun jälkeen pitääksesi sen kauniina ja terveenä.
  • Muista, että jokainen koira on yksilö ja vaatii yksilöllistä hoitoa. Ole kärsivällinen ja mukauta pesuprosessi koirasi tarpeisiin.
Kiitos kun luit artikkelin, ja Kultaturrin koko kirjoituksen löydät täältä. Jos asut Espoon lähettyvillä, kannattaa myös tutustua Kultaturrin trimmauspalveluihin
Meiltä Muotitassusta löydät laadukkaat ja myrkyttömät turknhoitoaineet koirallesi:

Sivupalkki

Blog categories

Tämä osio ei tällä hetkellä sisällä sisältöä. Lisää sisältöä tähän osioon sivupalkin avulla.

Recent Post

Tämä osio ei tällä hetkellä sisällä sisältöä. Lisää sisältöä tähän osioon sivupalkin avulla.